075 - 202 23 62
info@solarzaanstad.nl

Kan een zonneboiler een alternatief zijn voor een cv-ketel?

Wist je dat je vanaf 2026 verplicht bent om een duurzaam alternatief te kiezen wanneer je cv-ketel aan vervanging toe is. Wanneer je cv-ketel aan vervanging toe is, heb je verschillende opties. Een zonneboiler is een van deze opties. Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel. 

In deze blog lees je meer over de zonneboiler en wat de kosten hiervan zijn. 

Zonneboiler als alternatief voor de cv-ketel

Een zonneboiler levert warm water dat door de zon wordt opgewarmd. In Nederland is er helaas niet voldoende zonlicht, dus voor deze optie met je altijd iets achter de hand hebben. Gewone zonneboilers leveren alleen genoeg warmte om je kraan- en douchewater mee te verhitten, niet om je huis mee te verwarmen.

Een zonneboiler maakt gebruik van zonnecollectoren om water te verwarmen met behulp van zonne-energie. Deze zonnecollectoren vangen de warmte van de zon op en verwarmen een vloeistof die vervolgens wordt gebruikt om je tapwater te verwarmen. Met een zonneboiler kun je energie besparen en je CO2-uitstoot verminderen, vooral tijdens de zonnige periodes. 

De voor- en nadelen van een zonneboiler

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler? Een zonneboiler brengt een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen met zich mee. In de zomer levert een zonneboiler bijna al het warme water op. Een van de nadelen is dat het geen volledig alternatief is voor een cv-ketel, er is combinatie nodig met een cv-ketel of waterpomp. 

Voordelen:

Nadelen:

Op deze website vind je nog meer alternatieven voor een cv-ketel. 

De kosten van een zonneboiler

Een zonneboiler kost gemiddeld €3000,-. De kosten zijn afhankelijk van de situatie. Voor een zonneboiler kun je gebruik maken van de ISDE-subsidie. 

Deze subsidie is ongeveer  €1200,-. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de capaciteit van de zonneboiler, het type zonneboiler, type en aantal collectoren, merk van de zonneboiler en de plaatsing en de installateur. 

Copyright © Solar Zaanstad | door

RvE Online Promoties en Linkbuilding.Amsterdam